Το ktimatologio-fokidas.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την λειτουργία κάποιων υπηρεσιών του. Αποδέχομαι | Μάθετε περισσότερα
Κτηματολόγιο Βοιωτίας Φωκίδας logo

Πληροφοριες για την Προανάρτηση

Η Διενέργεια της Προανάρτησης αφορά στην ενημέρωση των δικαιούχων (φυσικών και νομικών προσώπων, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων) για το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των στοιχείων των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης έως τις 30-09-2021.(Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των στοιχείων που υποβλήθηκαν από τις 30-9-2021 και μετά  θα φανεί σε επόμενο στάδιο, στην κτηματολογική βάση της Ανάρτησης).

Μέσω της Προανάρτησης  θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι για την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους και θα έχουν τη δυνατότητα, εντός προθεσμίας 45 ημερών από την έναρξη της προανάρτησης, να υποβάλλουν «αίτηση επανεξέτασης στοιχείων», στην οποία θα επισημαίνουν τυχόν σφάλματα που διαπιστώνουν. Επισημαίνεται ότι στην Προανάρτηση δεν αποστέλλονται στους δικαιούχους κτηματολογικά αποσπάσματα.

Η Προανάρτηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr του φορέα ν.π.δ.δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των εμπράγματων δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.  

Η ανωτέρω εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Μαρτίου 2022 που ξεκινάει η Προανάρτηση.

Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζετε ότι τα δικαιώματα που δηλώσατε θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Copyright © 2024 Κτηματολόγιο Βοιωτίας Φωκίδας | Webhosting and developing by Aspx.gr